Bouva: Dinsdag is verkiezingsproces achter de rug
12 Jul 2015, 06:32
foto
Melvin Bouva op de stoel van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, verwacht dat president Desi Bouterse dinsdag herkozen wordt. Ook Ashwin Adhin zal als vicepresident gekozen worden. Er vindt geen stemming plaats, aangezien er geen tegenkandidaten zijn. Bouva verwacht dat er minstens 34 leden in de vergaderzaal zullen zijn. In feite gaat hij ervan uit dat alle Assembleeleden mee zullen werken aan een goed verloop van de buitengewone openbare vergadering, die voor 11.00 uur gepland is.

Bouva wijst er op dat in de wet is aangegeven dat indien er slechts één kandidaat is, deze verkozen verklaard zal worden. Dan wordt de verkiezing van de kandidaat vastgesteld. Er moeten wel ten minste 34 leden (tweederde meerderheid) aanwezig zijn.

"De politieke partijen hebben zich volwassen opgesteld door geen kandidaat naar voren te schuiven, want de verkiezing is gewonnen door de NDP, die 26 zetels heeft", stelt Bouva. Hij antwoordt op een vraag dat het leiderschap van zijn partijvoorzitter ongetwijfeld mede ertoe bijgedragen heeft dat de oppositionele partijen zich coöperatief opstellen. Bouva vindt dat er heel veel tijd is gaan zitten in de organisatie van de algemene verkiezingen van 25 mei, daarna de vaststelling van de uitslag. Vervolgens is de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee gehouden. "Dinsdag moet dit proces afgesloten worden, zodat wij in de volgende versnelling kunnen gaan, want er is veel werk te doen", meent Bouva.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May