NDP-fractie en PALU dragen Bouterse en Adhin voor
10 Jul 2015, 15:26
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse draagt Ashwin Adhin voor als vicepresident op de slotmassameeting van de partij.


Geheel volgens verwachting is er slechts één kandidatenlijst ingediend bij De Nationale Assemblee voor de verkiezing van president en vicepresident. De gehele NDP-fractie heeft haar voorzitter, Desi Bouterse, voorgedragen voor een tweede termijn. Ashwin Adhin is kandidaat vicepresident. De periode voor indiening van kandidatenlijsten is om 15.00 uur afgesloten.

De lijst is getekend door alle Assembleeleden van de NDP, met uitzondering van Adhin, die kandidaat is. Starnieuws verneemt dat ook Anton Paal van PALU de kandidatenlijst heeft ondersteund. Als eerste heeft getekend de fractieleider van de paarse partij, André Misiekaba, gevolgd door waarnemend fractieleider Amzad Abdoel. Als derde op de lijst prijkt de naam van vicevoorzitter Melvin Bouva. Bouterse presenteerde de kandidaten op de slotmassameeting van zijn partij op 23 mei.

Stuk voor stuk hebben de oppositionele partijen meegedeeld dat ze geen kandidaat zouden voordragen. De verwachting was dat de ABOP samen met Pertjajah Luhur (PL) zou zorgen voor voordrachten. Na een intern beraad maakte de PL bekend dat ze geen kandidaten voordraagt om de precaire situatie van de staatsfinanciën, tegen de achtergrond van de nationale, sociale en economische situatie van het land.

ABOP die vijf zetels heeft, kon geen medestanders vinden om een voordracht te doen. Er zijn zeven Assembleeleden nodig om kandidaten naar voren te kunnen schuiven. Om de president en vicepresident in DNA te kunnen kiezen is er tweederde meerderheid nodig. Verwacht wordt dat Bouterse en Adhin dinsdag bij enkele kandidaatstelling gekozen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May