Man krijgt milde straf voor diefstal kippen
10 Jul 2015, 19:17
foto


Soeresh T. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde is meer dan vijftien keren in aanraking gekomen met de politie. Hij was eerder voorlopig in vrijheid gesteld en met deze opgelegde straf blijft hij op vrije voeten. De rechter legde een milde straf op omdat het bewijs magertjes was.

De rechter heeft de verdachte erop gewezen dat sinds hij vastzit, er geen kippen meer verdwijnen van de benadeelde. Soeresh T. heeft op 11 januari een vrouw gevraagd of zij kippen wilde kopen. Hij had een paar kippen bij zich in een zak. De vrouw heeft hem weggejaagd. Ze heeft de benadeelde verteld wat er is gebeurd, waarop deze de politie heeft ingeschakeld. In een korte periode waren er al vijf aangiftes van diefstal van kippen gedaan.

De rechter legde Soeresh T. een milde straf op omdat er weinig bewijsmateriaal was verzameld. De vrouw aan wie hij de kippen te koop aanbood, is niet bij proces-verbaal gehoord. Zij is ook niet op de zitting verschenen om te getuigen. In zijn laatste woord eerder, ontkende de man de kippen gestolen te hebben.

De zoon van de benadeelde heeft verklaard dat er al jaren kippen, doksen, kalveren en vruchten verdwijnen. Zij hebben diverse keren aangifte gedaan. Volgens verklaringen zwom de verdachte een kreek over om zijn daad te plegen. De zoon vertelt dat de verdachte nooit voor hem of zijn vader heeft gewerkt.

De veroordeelde beweerde dat zijn werkgever, de benadeelde, hem slecht betaalde en dat hij toen besloot om ontslag te nemen. Zijn werkgever heeft hem daarom aangegeven bij de politie. Ook beweerde hij dat een politieman een fles whisky en twee doksen heeft gekregen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May