Vijf jaar geëist voor bedreiging en verkrachting
09 Jul 2015, 15:36
foto


Tegen Ricardo E. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, vandaag een celstraf geëist van vijf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij wordt ervan verdacht diverse keren zijn vrouw en dochter met de dood bedreigd te hebben. Daarnaast werd bij hem een illegaal vuurwapen en munitie aangetroffen. In 2013 had hij gepoogd zijn dochter te verkrachten en in 2014 pleegde hij dit feit.

De dochter van de verdachte deed aangifte. Zij klaagde de moeder en vader ook aan voor vruchtafdrijving. Dit gebeurde op 12 januari van dit jaar. De vrouw verklaarde dat de verdachte haar vaker bedreigde en zelfs uitlatingen heeft gedaan om hen vanuit de gevangenis af te laten maken. De zoon en de dochter verklaarden dat de vader hen het leven steeds zuur maakt.

De vader belde naar zijn dochter en sprak over seksuele handelingen. Het meisje liet alles aan haar moeder en oom horen. Toen geloofde de moeder dat zij de waarheid sprak. Het meisje nam het gesprek op haar mobiel op. Toen de vader erachter kwam, vernietigde hij de mobiele telefoon. Op die bewust dag van de verkrachting liep het meisje huilend naar de buurvrouw, die ook door de politie is gehoord.

Op een gegeven moment schreef de verdachte een brief naar zijn vrouw, waarin hij zei dat er maatregelen getroffen moesten worden om de vrucht af te drijven. Ook had hij de vrouw bedreigd in het schrijven, omdat zij naar de politie waren gestapt. Over het vuurwapen en de munitie heeft Ricardo E. verklaard dat hij het wapen voor zijn eigen veiligheid gebruikte. Hij is security guard. Zijn werkgever verklaarde dat de man geen dienstwapen van het bedrijf had.

Advocaat Shefani Amirkhan voerde aan dat haar cliënt ontkent al zodanig bedreigd te hebben. Ook de verkrachting ontkent hij en beweerde dat het om vrijwillige seks ging. Op 23 juli zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May