Betterson: 'De president staat achter ons'
09 Jul 2015, 00:01
foto
Minister Stanley Betterson staat journalisten te woord. Achter hem zijn collega Don Tosendjojo. (Foto: Raoul Lith)


De vijf ministers van AbOP zijn blij dat president Desi Bouterse uitleg gegeven heeft over zaken die in de media besproken zijn. "De president staat achter ons", zei minister Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling) woensdag namens zijn collega's aan journalisten die ruim zes uur hebben gewacht. "De president heeft gezegd dat wij zijn ministers zijn".

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk en woordvoerder Winston Lackin maakten op 26 juni er melding van wat de reden is dat de NDP niet samen zal werken met de ABOP. Tijdens het overleg met de NDP-top is gesteld door de president dat de ministers van ABOP niet naar tevredenheid gepresteerd zouden hebben. Op grond hiervan is de samenwerking met ABOP opgezegd voor de volgende regeerperiode.

Betterson zei dat de president enkele zaken heeft besproken die beter aangepakt moesten worden. Daarnaast is vooral gesproken over de ontwikkeling van het land en welke bijdrage de ABOP-ministers kunnen leveren na hun ministerschap. Dit werd eerder op de middag ook meegedeeld door Lackin die de journalisten te woord stond, terwijl de ABOP-ministers nog binnen bij de president waren. Lackin zei dat ontslag van de bewindslieden helemaal niet aan de orde is gekomen. Zij zijn volwaardige ministers totdat ze hebben overdragen aan hun opvolger na de beëdiging van de nieuwe ministers. Dit zal uiterlijk 12 augustus moeten plaatsvinden.

De journalisten bleven doorvragen over wat er concreet ruim zes uren is besproken. Hierop kwam er geen duidelijk antwoord. De NDP werkt niet samen met ABOP, maar aan de ministers is gevraagd of zij een bijdrage willen leveren na deze regeerperiode. Het onderhoud met de president is bijzonder prettig ervaren. De bewindslieden zijn opgelucht dat de plooien gladgestreken zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May