Ministers A Combinatie blijven volwaardig functioneren
08 Jul 2015, 17:14
foto
Minister Winston Lackin beantwoordt vragen van journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Minister Winston Lackin heeft aan journalisten uitgelegd dat president Desi Bouterse het nodig achtte om een apart gesprek te hebben met de ministers van ABOP. Zij blijven volwaardige ministers tot de nieuwe regering uiterlijk 12 augustus aantreedt. De president heeft enkele specifieke zaken besproken over het functioneren van de ministeries over onder andere personeelsbeleid, wetgeving en het algeheel functioneren van de departementen. Er is ook aan de orde gekomen wat de bijdrage van de ministers kan zijn in het natraject, zei Lackin.

Eerder hebben ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk en Lackin als woordvoerder aangegeven dat de president niet tevreden is over de prestaties van deze ministers. Brunswijk zei dat de president hem het duidelijk heeft gemaakt dat daarom er niet meer samengewerkt wordt met de ABOP. De politicus was het duidelijk niet eens met de president.

Het is geen functioneringsgesprek geweest. Het is een gesprek geweest waarbij de president het nodig geacht heeft om die ministers apart te informeren over wat er gezegd is tijdens de informatiegesprekken, antwoordt Lackin op een vraag. Hij legt uit dat de president gekozen heeft om dit gesprek te houden om de ruis die ontstaan is, weg te werken en de ministers nader te informeren met wat er is gezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May