TOK verprutst kansen voor topsectie
05 Jul 2015, 23:15

Tok, de kampioen van Moengo heeft zondag in het George Deul sportcomplex te Hannaslust haar kansen voor topsectie voetbal verspeeld door te verliezen van Pontbuiten met 3-1. De ruststand in deze wedstrijd tijdens het 10e SVB Suribet Lidbonden toernooi was 1-0 in het voordeel van TOK.

De eerste goede kans was voor Pontbuiten. Drie spelers gingen recht op het doel af, echter werd verzuimd samen te spelen en kon doelman Jurgen Lino van TOK de bal makkelijk pakken. Gelijk hierna kreeg TOK ook een vroege kans middels een lange bal op Revelli Pagga Papi die naast kopte.

TOK domineerde de wedstrijd en creëerde enkele heel goede kansen. Echter ontbrak het aan cohesie binnen het team, waardoor doelrijpe scoringskansen niet werden benut. Pas dicht bij de rust lukte het de kampioen van Moengo om op voorsprong te komen. Op rechts stond Donovan Lampoer helemaal vrij. Met een goede kapbeweging plaatste hij de bal achter de doelman.

In de tweede helft ging de doelman van TOK in de fout. Saviro Antompai van Pontbuiten maakte gretig hiervan gebruik en reeds vroeg in deze helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1.

Hannaslust nam het spel over. Uit een hoekschop nam Hannaslust een voorsprong. De verdediging van TOK verslapte en de bal kwam bij Earel Amindie die makkelijk kon intikken: 2-1
Niets lukte bij TOK in vergelijking met Hannaslust. Marvin Kastiel haalde keihard uit met het hoofd na een voorgetrokken vrije trap. De doelman van TOK was kansloos: 3-1. Kort voor einde kregen drie spelers van TOK de rode kaart.