Paraguay doet het weer, Brazilië uit
27 Jun 2015, 20:50
Paraguay wint met 4-3 van Brazilië in de strafschoppenreeks. Een herhaling van vier jaar geleden. (Foto: Getty Images)

De geschiedenis heeft zich herhaald. Paraguay heeft Brazilië met strafschoppen wederom uit de kwartfinales van Copa America getrapt. De eindstand is 4-3 voor La Albirroja (Paraguay). De vreugde onder de spelers van Paraguay is enorm.

Brazilië die vanaf de 15de minuut via Robinho op voorsprong kwam, heeft gefaald om zijn voorsprong te behouden. Na hun doelpunt ging de selectie op hun lauweren rusten.

Voor Brazilië trapten de penalty's: Fernandinho, Everton Ribeiro (mist, wijd voorbij doelpaal), Miranda, Douglas Costa (over het doel) en Phillipe Coutinho. Voor Paraguay waren het: Osvaldo Martinez, Victor Caceres, Raul Bobadilla, Roque Santa Cruz (over het doel) en Derlis Gonzalez.

Penalty's moesten de beslissing brengen nadat La Albirroja in de 70ste minuut zijn toegewezen penalty verzilverde. Thiago Silva speelde de bal nodeloos met zijn hand in het strafschopgebied. De Uruguayaanse arbiter Andres Cunha wees onverbiddelijk naar de witte stip. Ofschoon doelman Jefferson de juiste hoek indook, kon hij het schop van Derlis Gonzalez niet stoppen, 1-1.

In de 68ste minuut haalt trainer Dunga gangmaker Firmino van het veld. Diego Tardelli komt in voor Seleçao. In de 60ste minuut heeft hij Willian verruilt voor Douglas Costa. Ook de Paraguayaanse trainer Ramon Diaz wisselt en brengt Raul Bobadill in de plaats van Nelson Valdez (74ste min.). Middenvelder Eduardo Aranda maakt plaats voor Osvaldo Martinez (77ste min.). De laatste wissel die Dunga pleegt is Robinho in de 87ste minuut. Everton Ribeiro komt Seleçao versterken met een paar ‘verse’ benen. Drie minuten blessuretijd en de wedstrijd bleef onbeslist.

De kwartfinale tussen Argentinië en Colombia is ook met strafschoppen beslist. Argentinië’s Carlos Tevez scoorde het verlossende doelpunt. In de wedstrijd zijn vijf gele kaarten gevallen. De arbiter trok de kaart van Dani Alves en Philippe Coutinho van Seleçao. Aan de andere kant waren de kaarten voor Marinez, Bruno Valdez, Pablo Aguilar.