Brunswijk: Stand-by for action
26 Jun 2015, 00:52
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


"Stand-by for action". Dat is wat Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vraagt van zijn achterban. Nu de NDP formeel heeft gezegd niet met hem te willen samenwerken, gaat de partij een andere strategie toepassen. Brunswijk heeft te horen gekregen van president Desi Bouterse dat de ministeries waar de ABOP de scepter zwaaide niet goed gepresteerd hebben. Brunswijk zegt zich constructief op te zullen stellen, maar zal de verkiezing van de president en vicepresident niet ondersteunen.

Brunswijk is er heilig van overtuigd dat niemand in zijn partij het zal wagen om over te lopen. "Geen enkel lid van ABOP zal overlopen. Je bent het of je bent het niet", stelt Brunswijk in gesprek met journalisten, nadat hij de bons kreeg van Bouterse gisteren. De sterke man van ABOP zegt dat hij niet alleen zal terugroepen, maar nog meer zal doen.

De voorzitter van de ABOP keurt het af dat mensen omgekocht worden. Hij gaf aan dat Edward Belfort hem meegedeeld heeft dat mensen op zijn kantoor zijn gekomen om hem ertoe te bewegen over te lopen. Dit is ook het geval geweest bij Diana Pokie en Dinotha Vorswijk. "Alleen bij Bee en Bravo zijn ze niet geweest". Brunswijk vindt dat alle schakels bij ABOP sterk zijn. Overlopen zal daar niet voorkomen. Brunswijk antwoordde op vragen dat hij goed is op alle partijen. Er zal een strategie worden ontwikkeld hoe verder nu.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May