Verdachte kippendief voorlopig op vrije voeten
26 Jun 2015, 02:42
foto


Soeresh T. staat voor de rechter op verdenking van kippendiefstal te Lelydorp. Hij zou de kippen van zijn werkgever en zijn zoon hebben gestolen. Rechter Marie Mettendaf heeft de verdachte donderdag op vrije voeten gesteld. De man zit al een half jaar in de gevangenis.

De rechter heeft de verdachte erop gewezen dat sinds hij vastzit, er geen kippen meer verdwijnen van de benadeelde. Soeresh heeft op 11 januari dit jaar een vrouw gevraagd of zij kippen wilde kopen. Hij had een paar kippen in een zak bij zich. De vrouw heeft hem weggejaagd. Ze heeft de benadeelde verteld wat er is gebeurd, waarop deze de politie heeft ingeschakeld. Benadeelden hadden in een korte periode al vijf aangiftes van diefstal van kippen gedaan.

De zoon van ‘de werkgever’ van Soeresh heeft verklaard dat er al jaren kippen, doksen, kalveren en vruchten verdwijnen. Zij hebben diverse keren aangifte hierover gedaan. Volgens verklaringen zwom de verdachte een kreek over om zijn daad te plegen. Sinds hij vastzit, zijn de diefstallen uitgebleven. De zoon vertelt dat de verdachte nooit voor hem of zijn vader heeft gewerkt.

De verdachte beweerde dat zijn werkgever, de benadeelde, hem slecht betaalde en dat hij toen besloot om ontslag te nemen. Zijn werkgever heeft hem daarom aangegeven bij de politie. Ook beweerde hij dat een politieman een fles whisky en twee doksen heeft gehad. Soeresh T. zegt dat hij onschuldig is. Op 09 juli wordt de buurvrouw van de benadeelde gehoord. De verdachte krijgt juridische bijstand van raadsman Harold Belfor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May