Sapoen: 'Niets komt voor zijn tijd'
25 Jun 2015, 16:30
foto
Raymond Sapoen geflankeerd door Mike Noersalim (links) en Diepakkoemar Chitan. (Foto: Raoul Lith)


“Niets komt voor zijn tijd. Wanneer de tijd daar is, zal er duidelijk worden afgestemd en duidelijke afspraken moeten worden gemaakt wie wat krijgt en dat openbaar worden gemaakt,” zegt Raymond Sapoen na zijn gesprek zojuist met president Desi Bouterse. Vergezeld van Mike Noersalim en Diepakkoemar Chitan, heeft Sapoen vandaag gesproken met de formateur.

Sapoen houdt zich op de vlakte en houdt het erop dat ze op de hoogte zijn gesteld van de lopende ontwikkelingen. “Heel vruchtbaar en hoopgevend,” vat hij het gesprek samen. Hij herhaalt dat de zelfstandige fractie Sapoen/Chitan zal stemmen voor de presidentskandidaat in het parlement.

Hij, noch Chitan, ligt wakker van de uitspraken van PL-voorzitter Paul Somohardjo. “Hij weet zelf dat het niet kan. De terugroepwet kan juridisch en grondwettelijk niet,” stelt Sapoen over het besluit van de PL-partijraad om hem en Chitan terug te roepen. “Ik maak me geen zorgen over uitspraken en statements van Somohardjo. Ik zie de uitspraken als tekenen van een doodstrijd, van paniekvoetbal.” Zowel Chitan als Sapoen, wijst erop dat ze nog steeds PL’er zijn.

"Het is de grondwettelijke taak van Somohardjo om ons te beëdigen tot parlementariër," stelt Sapoen. “Als hij dat niet doet, is Somohardjo die altijd opkomt voor rechtsstaat in plaats van machtsstaat en het niet negeren van wettelijke voorschriften, dan zal hij wel de grootste overtreder zijn van de grondwet als hij daaraan geen medewerking verleent."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May