Bedrijfsleven zal visie vastleggen in document
25 Jun 2015, 19:15
foto
Henk Naarendorp, voorzitter van de KKF, in gesprek met journalisten, na het onderhoud met de NDP-top. (Foto: Raoul Lith)


Het gezamenlijke bedrijfsleven zal binnen twee weken een document doen toekomen aan de voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse. Hierin zal de visie van de bedrijfslevensorganisaties worden vastgelegd. Dit deelt Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) mee aan journalisten. Het bestuur van de KKF is vanmiddag ontvangen.

Naarendorp zegt dat de bedrijfslevensorganisaties een steeds hechter eenheid gaan vormen. Vandaar dat een gezamenlijk document zal worden opgesteld. De organisaties vinden dat op ministeries waarmee het bedrijfsleven te maken heeft, deskundigen de leiding moeten hebben die bereid zijn samen te werken. Dit is gisteren ook voorgehouden aan formateur Bouterse. Vooral op Handel en Industrie, Transport, Communicatie en Toerisme moet dat het geval zijn. Benadrukte werd dat het bedrijfsleven de drager is van de economie. Daarom is een nauw overleg met de vakministeries van groot belang.

Naast de acute problemen waarmee het land te maken heeft, is het belangrijk om ook stil te staan bij beleidsaangelegenheden op middellang en lang termijn. Op korte termijn moeten de financieel-economische en fiscale problemen worden aangepakt. Wanneer er geld geleend wordt, moet dit niet in de consumptieve sfeer worden besteed, stelt Naarendorp. Hij benadrukte dat de overheid en de private sector beter met elkaar moeten samenwerken. De visie zal worden vastgelegd in een document.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May