Somohardjo: Het bestuur bestaat uit 27 personen
25 Jun 2015, 00:01
foto
De bestuursleden van PL. Met geel de mensen die de 'Pro-beweging voor hervorming en vernieuwing' ondersteunen


Het terugroepen van de gekozen kandidaten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan heeft plaatsgevonden op basis van artikel 1 lid c van de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers. Dit zegt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) aan Starnieuws. Hij is niet van slag bij het zien van negen bestuursleden die zich scharen achter de 'Pro-beweging voor hervorming en vernieuwing PL'. Somohardjo deelt mee dat het bestuur bestaat uit 27 leden.

"Het is de partijraad die Sapoen en Chitan hebben teruggeroepen. Dat is het hoogste orgaan van de partij", stelt de politicus. Dit is gebeurd op basis van de wet. Zij kunnen teruggeroepen worden bij het verlaten van de fractie van de politieke organisatie of de combinatie via welke ze zijn gekozen. Er is niet gekozen voor royement op dit moment, zegt Somohardjo. "Als zij bedanken als lid, wordt het alleen maar nog gemakkelijker", meent de politicus. Hij wijst er op dat de verklaring door 16 personen is getekend. "Het lijkt op de militaire coup van 16 van 1980", merkt Somohardjo op.

Hoewel Sapoen en Chitan nog niet toegetreden zijn tot De Nationale Assemblee die op 30 juni voor het eerst bijeenkomt, zegt Somohardjo dat er al gesprekken gevoerd zijn met NDP-voorzitter Desi Bouterse. Sapoen heeft meegedeeld dat hij samen met Chitan een eigen fractie gaat oprichten. Nu de partijraad het tweetal heeft teruggeroepen, zal Somohardjo hen vermoedelijk niet beëdigen. "Ik ga hen beëdigen als ze Assembleeleden zijn", deelt hij mee. Somohardjo vindt het niet erg dat eventueel een VHP'er en een NPS'er in de plaats kunnen komen van Sapoen en Chitan als hij het juridisch proces wint. "Het gaat bij mij om het volk dat gestemd heeft", antwoordt de politicus op een vraag. "Het volk heeft gekozen, dan kan je niet met drogredenen komen. Het volk zegt dat je rechts moet gaan, dan ga je niet links".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May