Confidentieel gesprek NDP-top met Santokhi en Rusland
25 Jun 2015, 05:50
foto


NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft in bijzijn van zijn onderhandelingsteam zaterdagavond een confidentieel onderhoud gehad met de voorzitters Chan Santokhi van de VHP en Gregory Rusland van de NPS. Over dit onderhoud dat plaatsgevonden heeft in het Perscentrum van het kabinet van de president zijn er wederzijds geen mededelingen gedaan. Het gaat om een derde onderhoud.

Tijdens dit onderhoud is onder meer gesproken over de vertegenwoordiging van de politieke partijen, het bedrijfsleven en de vakbeweging in de Staatsraad. Ontwikkelingsvraagstukken kwamen aan de orde, onder andere het project ter ontsluiting van Wanica-zuid (tramproject). Starnieuws verneemt dat binnen de partijtop ook geen mededelingen zijn gedaan over deze bespreking.

Dinsdagavond heeft Santokhi het dagelijks bestuur van de VHP ingelicht over de bespreking met de NDP-top. Starnieuws verneemt dat ook het terugroeprecht aan de orde werd gesteld door Bouterse. Hij merkte op dat de wet tot nu toe in de praktijk niet heeft gewerkt. Binnen Pertjajah Luhur heeft partijvoorzitter Paul Somohardjo al aangegeven dat de dissidenten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan teruggeroepen zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May