Bankiersvereniging geen voorstander van devaluatie
24 Jun 2015, 11:43
foto
Het bestuur van de Surinaamse Bankiers Vereniging in gesprek met formateur, president Desi Bouterse. (Foto's: Raoul Lith)


Sigmund Proeve, voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging, is geen voorstander van een devaluatie op dit moment. Volgens hem zijn er andere maatregelen die genomen moeten worden. Het gaat om fiscale en budgettaire maatregelen. Devaluatie is nu voorbarig.

De Bankiersvereniging had vanmorgen ruim een uur durend onderhoud met president Desi Bouterse, die als formateur optreedt. De bankiers ondersteunen het beleid om rust en stabiliteit te brengen in het land. Een zorgpunt waarover gesproken is, is onder andere het schuldenvraagstuk van Surinaamse bedrijven die betaald moeten worden door de Staat.

Proeve geeft aan dat er methoden besproken zijn om deze kwestie aan te pakken. Veel bedrijven wachten op betaling van geleverde diensten. Het bestuur van de Surinaamse Bankiers Vereniging is volgens de voorzitter met een goed gevoel uit het onderhoud met de president en zijn delegatie vertrokken. Er is serieus ingegaan op de voorstellen en suggesties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May