Messen binnen PL vlijmscherp geslepen
24 Jun 2015, 10:01
foto


De messen binnen de twee groepen in Pertjajah Luhur (PL) worden flink geslepen. Terwijl vanavond de partijraad bijeenkomt op aanvraag van voorzitter Paul Somohardjo, is de groep Raymond Sapoen bezig handtekeningen te verzamelen binnen de partij en komt er later op de dag een verklaring.

Sapoen en Diepakkoemar Chitan die beiden gekozen zijn als Assembleelid hangt een royement boven het hoofd vanavond. "Het kan alle kanten uitgaan", houdt Somohardjo een slag om de arm. "Er kan ook vrede komen, want wij zijn in de maand Ramadan", merkt Somohardjo tegenover Starnieuws op. Hij benadrukt dat op de agenda staat 'bespreking verwikkelingen met betrekking tot de gekozen volksvertegenwoordigers van PL'. Het hangt volgens hem van de partijraad af welk besluit er wordt genomen.

Hoofdbestuurs-, kaderleden, voorzitters van kernen, jongerenraden en structuren scharen zich achter de beweging Sapoen. Somohardjo zegt dat veel namen verzamelen nog niet betekent dat de mensen werkelijk van PL zijn. Sapoen deelt mee dat er een verklaring komt, waaruit zal blijken om welke mensen het gaat.

De partijraadsvergadering vanavond heeft een besloten karakter. Per kern kunnen vijf personen op basis van een toegangsbewijs deelnemen aan de vergadering. Somohardjo zal de reden aangeven waarom de spoedpartijraad bijeengeroepen is in de vastenmaand. Vrijdag wordt Somohardjo als oudste gekozen lid door president Desi Bouterse beëdigd als fungerend voorzitter. In deze hoedanigheid is het Somohardjo die Sapoen en Chitan moet beëdigen. De grote vraag is of hij dat wel zal doen...
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May