Politie verricht arrestaties en onderschept drugs en wapens
23 Jun 2015, 01:48
foto
De in beslag genomen wapens door de politie. (Foto's: Raoul Lith)


De politie blijft drugssmokkelaars scherp in de gaten houden. In de afgelopen twee maanden zijn er op diverse locaties drugs onderschept. Veel van deze drugs, met name marihuana, Yammi, uit Jamaica en cocaïne is vooral ontdekt tijdens controles op de route vanuit Nickerie. Op het ‘backtrack strand’ is een 20-jarige van Guyanese afkomst aangehouden met 11 kilo cocaïne.

Op Lelydorp is ook een 31-jarige man aangehouden die verschillende soorten drugs aan de man bracht. Het hoofd van de Narcotica Brigade, hoofdinspecteur Prem Jethoe vertelt dat op de Johan Adolf Pengel Luchthaven verschillende aanhoudingen zijn gepleegd. Behalve een 78-jarige Nederlander met 10 pakken cocaïne van samen ruim 6.5 kilo, zijn ook twee vrouwen aangehouden met elk ongeveer 18 kilo aan kleding doordrenkt met cocaïne in hun koffer. De capaciteit van de controle op Zanderij is intussen opgevoerd met de inzet van gecertificeerde honden en geleiders.

Inspecteur Glenn Fernand, hoofd Kapitale Delicten, deelt mee dat er de afgelopen periode in het achterland veel zware berovingen zijn geweest, waarbij er ook mensenlevens te betreuren zijn. Hij geeft aan dat intussen een aantal aanhoudingen is verricht. Op vrijdag 19 juni zijn er eerst zes en daarna nog eens twee verdachten aangehouden. Politie-eenheden zijn bij het transport van de twee laatste verdachten naar de aanmeersteiger beschoten vanuit het bos. Ook zijn er wapens die gebruikt werden in beslag genomen, waaronder jachtgeweren en vuistvuurwapens. Ook in de omgeving van Leiding zijn er verdachten aangehouden die diefstallen hebben gepleegd. Verder is een Braziliaanse schoener waarvan vermoed werd dat deze gekaapt was, veilig aangekomen in Brazilië. Hoewel de bemanning ongedeerd bleef, is de vracht meegenomen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May