Formateur Bouterse begonnen met nieuwe gespreksronde
22 Jun 2015, 00:01
foto
Formateur Desi Bouterse


NDP-voorzitter, president Desi Bouterse is als formateur van het nieuwe kabinet begonnen met het voeren van gesprekken. Deze week zal er gesproken worden met maatschappelijke groepen, waaronder het bedrijfsleven en de vakbeweging. Er wordt ook met politieke partijen gesproken. Aan de Assembleekandidaten, districtscoördinatoren en NDP-ministers is zaterdag het komende traject doorgegeven.

Rode draad van de besprekingen in deze fase is het uit te voeren programma in de komende periode. Bouterse houdt de gesprekken op basis van issues die uitgevoerd moeten worden. De ontwikkeling van Wanica, waar het tramproject deel van uitmaakt, is een belangrijk onderdeel van het programma. Ook het milieuvraagstuk is een hoge prioriteit.

Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, zegt aan Starnieuws dat formeel nog geen uitnodiging is ontvangen. Hij weet niet of de bedrijfsleven organisaties afzonderlijk of gezamenlijk uitgenodigd worden. Wat hem betreft, zijn de vraagstukken die op tafel liggen duidelijk. Het bedrijfsleven heeft tijdens diverse aangelegenheden aangegeven wat de zorgpunten zijn om de economie op koers te houden. Er zal zonder meer ingegaan worden op de uitnodiging van de formateur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May