Ook Suriname viert eerste Internationale Yoga Dag
21 Jun 2015, 08:19
foto


177 landen hebben de oproep van de Indiase premier, Narindra Modi, ondersteund om vandaag, 21 juni, door de Verenigde Naties tot Internationale Yoga Dag uit te laten roepen. Het is de dag van de zonnewende, de langste dag van het jaar. De Indiase ambassade heeft samen met diverse organisaties een week lang activiteiten gehouden over yoga. Vanmorgen wordt in het Flamboyant Park de eerste Internationale Yoga Dag gevierd.

In India heeft Modi, die ook een beoefenaar van yoga is, een sessie geleid. In de hele wereld zijn er activiteiten om de betekenis van deze dag door te laten dringen tot miljarden mensen. Modi merkt op dat Yoga niet gewoon een beoefening moet zijn, maar een manier om met de natuur te verbinden. Iedereen moet bij zichzelf beginnen om verandering te helpen brengen in de wereld. Het is nodig om verandering te brengen in de wijze waarop mensen leven en in het bewustzijn.

Yoga neemt stress weg en maakt mensen gelukkiger. Door in harmonie met zichzelf te zijn, wordt automatisch ook de omgeving er beter van. Binnen de VN is enorme steun voor deze dag gekregen. In alle uithoeken van de wereld zijn er activiteiten om deze dag groots te vieren. In Suriname wordt yoga door diverse organisaties beoefend. Personen die actief hiermee bezig zijn, voelen zich veel meer in balans en raken niet gemakkelijk verstoord door diverse gebeurtenissen die zich voltrekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May