V7 geeft ondersteuning voor kiezen president in DNA
20 Jun 2015, 03:03
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi vrijdagavond in 'de Olifant'. (Beeld: René Gompers)


Binnen V7 is er afgesproken dat de president en vicepresident in De Nationale Assemblee worden gekozen. Dit antwoordt coördinator tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi op een vraag van Starnieuws. De combinatie heeft vrijdag vergaderd en dit besluit is bekrachtigd.


“Ik heb met de NPS al afgestemd dat als we de president bij acclamatie moeten kiezen, we die bijdrage gaan leveren. In de VVV (Verenigde Volks Vergadering) heeft de NDP honderd stemmen meer. Waarvoor ga je naar de VVV?", stelt Santokhi. Eerder heeft de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, tegenover Starnieuws herhaald dat het geen zin heeft om naar de VVV te gaan. Ook deze partij heeft toegezegd aan president Desi Bouterse dat meegewerkt zal worden om de president in De Nationale Assemblee te kiezen.

Santokhi zegt dat hij de president ook heeft voorgehouden dat het land voor grote problemen en uitdagingen staat. "Je kunt geen bestuursvacuüm permitteren. Een VVV gaat ook miljoenen kosten", vindt Santokhi. Op de vraag of er afspraken zijn met de president voor vervolggesprekken, antwoordt de VHP-voorzitter: “Er zijn geen afspraken voor verdere gesprekken met de formateur. Maar je kan nooit weten. Soms krijgen we een dag ervoor een uitnodiging.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May