Somohardjo: Vertrouwen in politiek moet terugkeren
19 Jun 2015, 06:09
foto
Paul Somohardjo in gesprek met journalisten na een onderhoud met de NDP-top.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat voor het vertrouwen in de politiek het belangrijk is om een rechterlijke uitspraak te hebben, wanneer na de verkiezing gekozenen met de zetel er vandoor gaan. Aan de kiezers is tijdens de verkiezingscampagne zaken voorgehouden, namens de partij en de combinatie. Kiezers zijn boos dat op deze manier omgegaan wordt met hun stem, zegt Somohardjo aan Starnieuws.

De partij is aan het bestuderen hoe deze zaak het beste aangepakt zal worden, zonder de fouten te maken, die anderen gemaakt hebben. De voorbeelden van KTPI en BEP worden gebruikt om een zaak op te bouwen. Somohardjo zegt bijzonder teleurgesteld en geraakt te zijn door Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan die besloten hebben een aparte fractie te vormen.

"Ik gebruik vooral de vastenperiode om na te denken over hoe wij met elkaar omgaan. Met Chitan heb ik elke dag contact gehad. Wij hebben samen gegeten en gedronken, lief en leed met elkaar gedeeld. Hij tekent de motie dat hij de partij trouw blijft en de volgende dag is hij weg. Het vertrouwen is ernstig geschaad", zegt Somohardjo. Hij zal deze kwestie ook binnen V7 bespreken.

"Als deze zaak niet wordt aangepakt, zal de kiezer nog minder vertrouwen hebben in politici. Wij geven hen de garantie dat de kandidaat zal doen wat tijdens de verkiezingscampagne wordt beloofd", stelt Somohardjo. Hij merkt op dat er jurisprudentie moet zijn, waardoor dit soort praktijken in het vervolg achterwege gelaten worden. Somohardjo vindt het niet erg dat bij terugroepen van Sapoen en Chitan, de zetels naar de VHP en NPS gaan. "Het gaat om een voorbeeld dat wij moeten stellen", benadrukt hij. Hij wacht af tot in De Nationale Assemblee Sapoen en Chitan een zelfstandige fractie zullen vormen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May