Nu ook cassave ontbijtpap bij Naschoolse Opvang
18 Jun 2015, 11:54
foto


De eerste levering van cassave ontbijtpap van de Melkcentrale Paramaribo (MCP), geproduceerd in samenwerking met Innovative Agro-Processing Industries (IAP NV), vindt vrijdag plaats op verschillende scholen in Suriname. De symbolische launch is tussen 9.00 uur en 10.00 uur op de Herman Jozefschool te Latour. De samenwerking tussen MCP en IAP NV, om 100% Surinaamse pap te produceren ten behoeve van het Bureau Voeding Naschoolse Opvang en Begeleiding, is in mei gestart.

Binnen het project Naschoolse Opvang krijgen kinderen van basisscholen niet alleen recreatiemogelijkheden, maar ook huiswerkbegeleiding en andere vormen van ondersteuning. De samenwerking van beide bedrijven moet bijdragen aan een gezonde leeromgeving van de kinderen, om zo hun inzet te stimuleren en hogere ambities te scheppen, geeft de MCP aan. Zij worden bij de uitvoering van het project ondersteund door de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken.

IAP NV verwerkt cassave tot cassavemeel en glutenvrije producten. De Melkcentrale produceert uit verse koeienmelk van Surinaamse boeren, gepasteuriseerde melk en melkproducten. Melk en cassave bevatten noodzakelijke eiwitten, vetten en koolhydraten die de groei bij kinderen bevorderen. “De samenvoeging van melk en cassavemeel tot pap is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond”, zegt de voorlichting van de MCP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May