BEP krijgt aanbod om coalitie te vormen
17 Jun 2015, 16:06
foto
De delegatie van BEP in gesprek met de NDP-top. (Foto: Raoul Lith)


BEP heeft het aanbod gekregen van de NDP om deel te nemen aan de regering. Voorzitter Celsius Waterberg is bereid om een bijdrage te leveren. Vanavond komt het bestuur van de partij bijeen. Nagegaan zal worden hoe snel een algemene ledenvergadering bijeen geroepen kan worden om deze kwestie voor te leggen aan het hoogste orgaan.

Waterberg heeft van begin af aan gesteld een samenwerking met de NDP niet uit de weg te gaan. De nieuwe ontwikkeling zal ook besproken worden binnen V7. Het is nu reeds duidelijk dat de leiding van de BEP in zee wil gaan met de NDP. Dit houdt in dat de breuk binnen V7 compleet is.

De NDP heeft het programma van BEP vergeleken met dat van NDP. Er zijn veel overeenkomsten met elkaar. Met de ABOP zal de NDP nog een onderhoud hebben. Deze partij had wat ruimte gevraagd om de ontwikkelingsvisie op papier te zetten. Op grond hiervan was de ABOP vandaag niet uitgenodigd. Het ziet er niet naar uit dat de wens van Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, in vervulling zal gaan om de coalitie te helpen vormen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May