Sapoen: Meer PL-leden staan achter mij
17 Jun 2015, 12:31
foto
Raymond Sapoen omringd door journalisten bij aankomst. (Foto: Raoul Lith)


Raymond Sapoen ziet geen mogelijkheden voor herstel van de breuk in Pertjajah Luhur (PL). Hij vindt dat de denigrerende uitspraken van voorzitter Paul Somohardjo gemaakt hebben dat de breuk onoverbrugbaar is geworden. Sapoen zegt dat Diepakkoemar Chitan hem ondersteunt, omdat hij ook hervorming wil in de partij. Samen met Sapoen zal Chitan een gezamenlijke fractie vormen in De Nationale Assemblee.

Sapoen zegt een goed en diepgaand gesprek gevoerd te hebben met de NDP-top onder leiding van president Desi Bouterse. Er is gesproken over ontwikkelingsvraagstukken. Sapoen benadrukt dat de economie van het land moet worden gediversifieerd. Er zal een masterontwikkelingsplan uitgevoerd moeten worden. Dit moet volgens hem breed gedragen worden. Hij was ruim een uur binnen.

Er is volgens Sapoen niet gesproken over samenwerking. De tweemansfractie zal zich kritisch opstellen en de regering ondersteunen. Er moet nog gesproken worden over de eventuele samenwerking. Volgens Sapoen zijn er veel meer mensen in de partij die de hervormingen willen in de PL. Zij zullen dit ook openbaar maken, net als Chitan dat heeft gedaan.

Sapoen kan zich niet voorstellen dat mensen denken dat het hier om een scenario gaat binnen PL. Hij benadrukt dat er helemaal geen sprake is van een scenario. Het gaat om een weloverwogen stap van hem en Chitan. Volgens hem heeft de partijvoorzitter die signalen die gegeven werden niet serieus genomen. Dit heeft geleid tot de breuk. Ook heeft Somohardjo de verklaring waarin stond dat er hervormingen zouden komen in de partij naast zich neergelegd. Eveneens was afgesproken dat Sapoen de onderhandelingen namens de PL zou voeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May