DOE wil regeerverantwoordelijkheid helpen dragen
15 Jun 2015, 19:14
foto
De DOE-delegatie onder leiding van voorzitter Carl Breeveld op weg naar het onderhoud met de NDP. Naast hem de bestuursleden Marilyn Aaron en Paul Brandon. (Foto: Raoul Lith)


Het is niet uitgesloten dat DOE mede regeerverantwoordelijkheid zal dragen. Voorzitter Carl Breeveld zegt na het onderhoud met de NDP-top dat uiteindelijk het congres van de partij het besluit zal nemen. Hij zegt dat er een goed tweede gesprek is geweest. Ook nu was het een aftastend en open gesprek.


DOE was ruim vijftig minuten binnen, veel langer dan de andere partijen, in gesprek met de NDP-top. Volgens Breeveld was er ook een schorsing tussendoor. Hij merkt op dat partijen naar elkaar hebben geluisterd. DOE heeft aangegeven onder welke voorwaarden samengewerkt kan worden. Hij wil niet te diep hierop ingaan. Als voorbeeld geeft hij aan de sociale agenda. DOE wil niet meer te maken hebben met on- en minvermogen kaarten.

Breeveld merkt op dat DOE afgelopen vijf jaren ook een constructieve bijdrage heeft geleverd. De NDP-top, onder leiding van president Desi Bouterse heeft aangegeven dat er veel werk aan de winkel is. Er zijn mensen nodig om een bijdrage te leveren. DOE wil daartoe haar bijdrage leveren en is bereid het land te dienen.

De delegatie van DOE bestond verder uit de bestuursleden Marilyn Aaron en Paul Brandon. Er wordt als laatste met PALU gesproken vanavond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May