CHS klaar voor formeel vaststellen uitslag verkiezingen
15 Jun 2015, 05:05
foto
Het wachten is nu op 10.00 uur. Dan zal de verkiezingsuitslag in het KKF-gebouw worden vastgesteld door het CHS.


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) zal vandaag om 10.00 uur de officiële uitslag van de verkiezingen bekendmaken. Dit gebeurt tijdens een openbare vergadering in de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Robby Raghoe, lid van het CHS, doet zondag nog een paar inspectierondes. “Er is lang gewacht. Alles is in kannen en kruiken voor een goed verloop," deelt hij Starnieuws mee.

‘Openbare Vergadering Bekendmaking Verkiezingsuitslag 25 Mei 2015’, prijkt het op het bord achter de stoelen, waar de CHS leden zullen plaatsnemen. De processen-verbaal zullen worden opgelezen en geprojecteerd op een hypermodern scherm. “Het wordt interactief”, geeft Eugene Merkus, voorzitter van het CHS aan. “Wij gaan ons werk conform de wet doen, dat is het formeel bekendmaken van de verkiezingsuitslag. Protesten kunnen niet meer aangetekend worden, maar er is nog altijd ruimte voor een noviteit”, merkt Merkus op.

150 zitplaatsen zijn gereserveerd voor de vertegenwoordigers van de politieke partijen en andere genodigden geeft Raghoe aan. “Er zijn geen afzeggingen. Natuurlijk kunnen er wel meer mensen komen opdraven aangezien het een openbare vergadering is. Er is genoeg ruimte. Ik hoop dat iedereen tevreden naar huis gaat na de uitslag.” Voor Merkus is belangrijk dat na de uitslag de ontwikkeling wederom ter hand wordt genomen. “Laten we doorgaan waarmee we al bezig waren. Iedereen is voor ontwikkeling van het land. Laten we dat voor ogen houden en daar nog meer energie in gaan stoppen.”

Na de officiële uitslag volgt het bindend verklaren van de resultaten door het Onafhankelijk Kiesbureau. Wanneer dat gebeurt is niet duidelijk. De eerste Assembleevergadering met de nieuwe leden moet op 30 juni plaatsvinden.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May