Somohardjo: Sapoen vp-schap en drie ministers beloofd
15 Jun 2015, 00:54
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van PL. (Beeld: René Gompers)


Aan Raymond Sapoen, gekozen assembleelid van Pertjajah Luhur (PL), is het vicepresidentschap en drie ministeries beloofd als hij de leiding overneemt in deze partij. Dat deelt PL voorzitter Paul Somohardjo mee. “Hij wil macht, als het hem lukt zal hij beloond worden. Maar hij is naïef als hij gelooft dat de NDP dat echt gaat doen”, stelt Somohardjo.

In de PL is een breuk ontstaan met Sapoen die ondervoorzitter is van PL. Gesprekken met de NDP zouden daar de oorzaak van zijn. “Hij vertelt aan eenieder die het wil horen dat als Somohardjo bedankt en hij de leiding overneemt, hij de vp en drie ministers krijgt. Dat is naïef denken, want de president heeft al beloofd dat Ashwin Adhin vicepresident wordt”, haalt Somohardjo aan.

Het is niet de eerste keer dat Sapoen de leiding wil overnemen, zegt Somohardjo na de structurenvergadering aan Starnieuws. “In de negentiger jaren hebben hij en Waldi Nain naar de macht gegrepen binnen Pendawa Lima. Hij is toen ook beloond geworden. Hij is onderminister van Onderwijs geworden en Nain minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking. Hij is vijftien jaar voorzitter geweest van Pendawa Lima. Wat heeft hij ervan gemaakt? Toen hij naar PL kwam, stapte hij in een bloeiende partij. Hij is vier jaar minister geweest. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van zijn komst?”

Somohardjo vreest dat onder leiding van Sapoen de PL zal ophouden te bestaan. “Je weet dat de partijen die met NDP gaan later in die partij opgaan. Dat wil ik niet”, zegt ‘Somo’. “Ik wil niet dat Pertjajah Luhur gaat verdwijnen in het niets. Dat ga ik niet doen.” De PL is bereid plaats te nemen in de oppositiebanken. “We zijn niet geil om in de regering te gaan zitten. Het volk heeft ons afgewezen. De NDP heeft aangegeven dingen zelf te willen doen. Laat ze dan doen. Ik wil straks niet horen dat de PL geen visie heeft of wat dan ook.” Somohardjo is blij dat de structuren zich geschaard hebben achter de partijleiding.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May