Mannenconferentie voor hechtere gezinnen
15 Jun 2015, 06:58
foto
Directeur Emmy Hart van Rumas, geflankeerd door bestuurslid Patrick Bottse (links) en onderdirecteur Desmond Plet. (Archieffoto)


Mannen moeten bewuster worden van positie binnen het gezin. Dat vindt Emmy Hart, directeur van stichting Reik Uit naar MAS/meer (Rumas). Om deze bewustwording op gang te brengen wordt er op 18 juni, in verband met Vaderdag op zondag 21 juni, in de Congreshal een mannenconferentie gehouden. Het doel van deze activiteit is om de vaders inzicht te geven in de beschermende en belemmerende factoren die van invloed kunnen zijn op de stabiliteit van het gezin.

Rumas heeft als doel vroegtijdige schoolverlaters, risicojongens en jongens, die in aanraking zijn gekomen met justitie, een nieuw perspectief te bieden. Sinds haar oprichting zijn 600 jongemannen, tussen 12 en 25 jaar, begeleid. Gebleken is dat zeker 550 geen vader in huis heeft of het met een stiefvader moet doen die hen niet begrijpt. ‘Een somber beeld dat spoedig moet veranderen’, vindt Hart. De ervaring leert dat deze jongens erg ongelukkig zijn met deze situatie. Hierdoor uiten zij zich niet met als gevolg agressief gedrag. Er is niemand die deze jongens begrijpt, waardoor zij door de situatie veelal in het criminele circuit belanden.

Moeders moeten hun zonen leren hoe met emoties om te gaan. Als dat niet gebeurt en de moeder begint een nieuwe relatie is het vaak moeilijk voor de jongens om de nieuwe man te accepteren. ‘De man wordt vaak als indringer gezien en moet vechten voor de liefde van de jongen. En veel mannen weten hier niet mee om te gaan’, zegt Hart.

Waarom is een vader het fundament binnen het gezin, de plaats van de man in het gezin en de samenleving en de rol van de man uit de bril van de vrouw bekeken zijn de thema’s van de drie inleidingen voor die avond. Na de inleidingen wordt gediscussieerd over deze thema’s waarna de mannen een speciaal Vaderdag diner zal worden aangeboden. De bedoeling is dat zij aan het einde van de avond verlicht naar huis gaan.

Enkele inleiders op de mannenconferentie zijn August Boldewijn, Carl Breeveld, Emmy Hart en Anne Becker terwijl professor Henri Ori en apostel Irma Gimith in het panel zitting zullen nemen. Hart verwacht 300 mannen uit alle lagen van de samenleving; van de man van de straat tot aan een bankdirecteur of andere hooggeplaatste. Nu al hebben 200 personen zich opgegeven voor deelname. Registratie kan tot en met dinsdag bij de stichting Rumas.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May