Guyana en Venezuela vragen ook hulp Suriname
13 Jun 2015, 06:09
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.


Suriname is door Venezuela én Guyana benaderd om een bijdrage te leveren in het oplossen van het grensgeschil tussen beide landen. Een topdelegatie uit Venezuela heeft vrijdagavond een onderhoud hierover gehad met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De Guyanese president David Granger heeft president Desi Bouterse geschreven en gevraagd om te helpen bemiddelen.

Lackin zegt aan Starnieuws dat de president komende weken enkele technische suggesties kenbaar zal maken aan Guyana over hoe het grensgeschil het beste aangepakt kan worden. Als buurland stelt Guyana het op prijs om Suriname nauw te betrekken bij de oplossing.

Binnen Unasur is ook afgesproken om grensgeschillen zo veel mogelijk in overleg met elkaar op te lossen. Diverse landen kunnen hiertoe een bijdrage leveren. Lackin vindt het belangrijk dat beide landen aangegeven hebben een vreedzame oplossing te willen. Venezuela en Guyana hebben hun zienswijze uitgelegd. Intussen is het ook bekend dat Guyana VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon ook ingeschakeld heeft in het langlopende territoriaal geschil.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May