Propagandist VHP voor de tweede keer opgepakt
12 Jun 2015, 00:01
foto


De politie van Regio West heeft een VHP-propagandist voor de tweede keer opgepakt. Hij wordt ervan verdacht met een vlaggenstok geslagen te hebben op het hoofd van een slachtoffer op verkiezingsdag bij een stembureau in de Westelijke Polder in Nickerie. Er was een chaotische situatie ontstaan. De politie kon in eerste instantie niet vaststellen dat de dader de persoon was die de slagen had toegebracht.

Intussen is er nieuw videomateriaal beschikbaar, zegt regiocommandant, hoofdinspecteur Robert Rakijo, aan Starnieuws. Uit de beelden blijkt de man de slagen met een vlaggenstok heeft toegebracht op een slachtoffer. Rashied Doekhie, coördinator van NDP Nickerie, was zeer ontstemd op de politie, die de man had vrijgelaten. Hij was ervan overtuigd dat de man in beschonken toestand op de verkiezingsdag een NDP'er ernstige letsels heeft toegebracht.

De verdachte die eerder werd vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, was hierna ondergedoken ergens in Saramacca. Het is de recherche van Nickerie gelukt de man donderdag op te sporen op zijn landbouwperceel in Saramacca. De verdachte was in afstemming met het Openbaar Ministerie in eerste instantie vrijgelaten. Doekhie had flink wat kritiek geuit op de politie. "Wij hebben nu meer bewijzen en zullen deze zaak netjes afhandelen", zegt Rakijo. De verdachte is intussen in verzekering gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May