Cheung haalt bakzeil tegen Parbode
11 Jun 2015, 18:12
foto


Assembleelid Noreen Cheung is door de rechter op alle punten in het ongelijk gesteld in het kort geding ze vorig jaar tegen het maandblad Parbode had aangespannen. Cheung stapte naar de rechter nadat in april vorig jaar een interview met haar in Parbode verscheen. Het interview stelt onder meer dat het parlementslid 'twijfels heeft over de amnestiewet'. Hoewel haar uitlatingen op band staan, startte Cheung toch een rechtszaak tegen het blad. Volgens haar was er sprake van laster. Naast schriftelijke excuses eiste Cheung een rectificatie via verschillende kranten en nieuwssites.

De kort geding rechter gaat met geen enkele eis van Cheung akkoord. “De kantonrechter is van oordeel dat uit haar citaten inderdaad begrepen kan worden dat Cheung twijfels heeft over de amnestiewet. Immers stelt ze zelf dat de kwestie voor haar 'nog altijd een vraagteken' is. Cheung heeft verder niet betwist dat ze deze uitlatingen heeft gedaan”, staat in het vonnis te lezen. “Wanneer Parbode dat dan ook zo in een artikel opneemt, kan hen geen onzorgvuldigheid of onrechtmatig handelen worden verweten.”

Journalist Pieter Van Maele, die het betwiste interview met Cheung heeft gemaakt, is erg tevreden met het vonnis. Hij is blij dat na langer dan een jaar duidelijk is geworden dat het kort geding nergens op gebaseerd was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May