Onderzoek leef- en woonsituaties vrouwen en kinderen
12 Jun 2015, 04:06
foto
De directeur van Sociale Zaken, Melitia Sentelia, en de ABS-directeur Iwan Sno, tekenen de overeenkomst voor het onderzoek. (Foto: Sozavo)


Binnenkort zal de leef- en woonsituatie van vrouwen en kinderen worden gemeten. De gegevens zijn belangrijk voor de overheid om haar beleid af te stemmen op deze doelgroep. Het gaat om het Multiple Indicator Cluster Survey (MICS)-5 onderzoek.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en de Stichting Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het onderzoek wordt om de vijf jaren wereldwijd gedaan. Suriname doet voor de vierde keer mee, sinds 2000. MICS is een door de Unicef ontwikkeld programma.

Het bijzondere aan MICS-5 is onder andere dat er ook een mannenvragen-lijst zal worden toegevoegd bij de uitvoering dit jaar, meldt Sozavo. De informatie hieruit wordt vooral gebruikt, om onder meer na te gaan of Suriname de Millennium Development Goals heeft gehaald.

De uitvoering van het MICS-onderzoek in Suriname geschiedt onder coördinatie van het ministerie. De voorbereidingen zijn op technisch niveau getroffen. Er is een technische commissie en een stuurgroep ingesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May