Hooghart zal 'hard talk' hebben met CLO-leden
11 Jun 2015, 04:14
foto
Vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart.


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zal vrijdag de leden duidelijk maken dat 'wij niet zo met elkaar moeten omgaan'. "Het gaat er niet om dat ik teleurgesteld ben, maar ik mij decennialang heb ingezet voor de ambtenaren. Zoveel mensen hebben mij gezegd dat het een goede zaak is dat ik kandidaat ben. Zij hebben beloofd mij te ondersteunen, maar daar heb ik niet veel van gemerkt", zegt Hooghart aan Starnieuws.

Hooghart houdt vrijdag een 'Assemblee van de Ledenraadvergadering'. Daar zal hij de politieke situatie bespreken. De vakbondsleider die op nummer 10 gekandideerd stond op de lijst van de NDP, kreeg slechts 414 stemmen. Hij had duizenden stemmen verwacht en dacht bij voorkeur gekozen te worden. Dit is niet gebeurd. Hooghart merkt op dat hij wekelijks tientallen mensen ontvangt die hun problemen aan hem voorleggen. "Ik heb zoveel mensen geholpen, maar ze hebben mij niet ondersteund", legt Hooghart uit.

De vakbondsleider/politicus vindt dat hij van zijn hart geen moordkuil moet maken. Hij zal de ambtenaren zeggen wat hij van de situatie vindt. Daarnaast zal Hooghart zich blijven inzetten voor de arbeidersklasse. Dat zal hij doen als voorzitter van de CLO én als Assembleelid. Ook de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO), die hij opgericht heeft, blijft in tact. Het gaat volgens Hooghart om de partij van de toekomst. "Partijen zoals de NPS zullen verdwijnen, net als PSV. PBO zal de mensen moeten opvangen", meent Hooghart. Hoewel hij nauwelijks steun heeft gekregen van de kiezers, komt de vakbondsleider in het parlement door opschuiving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May