PL houdt zich aan afspraken gemaakt binnen V7
10 Jun 2015, 14:57
foto


Pertjajah Luhur (PL) heeft zojuist een verklaring uitgegeven, die een geheel andere is dan die welke gisteren met ondervoorzitter Raymond Sapoen is overeengekomen. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat het om een concept ging, dat niet is geaccepteerd door het hoofdbestuur en het bestuur van de partijraad. In die verklaring had Sapoen, als voorzitter van een commissie, het mandaat om namens de PL onderhandelingen te voeren met de Nationale Democratische Partij (NDP) over een te formeren regering.

Het PL hoofdbestuur en partijraadsbestuur stellen dat binnen V7 afspraken zijn gemaakt over het voeren van gesprekken met de winnende partij van de verkiezingen 2015. De PL heeft in V7 combinatie deelgenomen aan de verkiezingen. Elke uitnodiging voor een gesprek voor deelname aan een toekomstige regering wordt verwezen naar V7. "De gekozen leden van PL en van alle andere partijen die hebben deelgenomen in V7 hebben de stemmen van V7", staat in de verklaring.

De PL wil benadrukken dat zij trouw is aan de V7 kiezers, in het bijzonder die van PL en zal nimmer dit vertrouwen beschamen. Zij zal hetgeen is overeengekomen met haar partners in V7 combinatie naleven. De verklaring is getekend namens het hoofdbestuur door Paul Somohardjo, voorzitter, Robert Soentik, secretaris, Hendrik Setrowidjojo, voorzitter partijraadsbestuur en Melissa Wongsodikromo, secretaris partijraad.

U kunt de verklaring van Pertjajah Luhur hier downloaden.
pdf-icon.gif Verklaring_PL.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May