Commissie Sapoen zal namens PL praten met NDP
10 Jun 2015, 00:52
foto
Raymond Sapoen tijdens een dankdienst van Pertjajah Luhur in Dessa. (Foto: Raoul Lith)


Binnen de top van Pertjajah Luhur (PL) is afgesproken dat een commissie onder leiding van ondervoorzitter Raymond Sapoen, namens de partij besprekingen zal voeren met de Nationale Democratische Partij (NDP). De PL wil meewerken aan het bewerkstelligen van een stabiele, daadkrachtige en visionaire regering. Daartoe zullen de nodige gesprekken worden gevoerd.

Sapoen zegt aan Starnieuws dat er een verklaring is opgesteld en ondertekend. Binnen de partij maken velen zich zorgen over het resultaat van de verkiezingen. De toekomst van de partij en het leiderschap moeten onder de loep worden genomen. Er dient verjonging te komen.
De partij is over het algemeen achteruit gegaan en het is nodig om het tij te keren. Het imago van de partij moet volgens hem worden opgekrikt. Er dient een evaluatie te komen over de campagnevoering en fouten die er gemaakt zijn.

Van bedrust in het ziekenhuis is nog niet veel terechtgekomen, antwoordt Sapoen op een vraag. De PL werd opgeschrikt door berichten over 'ronselarij' in de partij om samen te werken met de NDP. De partij beraadt zich over de te nemen stappen.

"Ofschoon de V7 combinatie waarin de PL participeert een verkiezingsnederlaag heeft geleden, is de PL van oordeel dat een constructieve bijdrage voor regeerverantwoordelijkheid serieus moet worden overwogen. Mede gelet op de uitslag van de laatst gehouden verkiezing is de partij verder van oordeel dat het doorvoeren van hervorming en verjonging binnen de partij een gebiedende eis is", staat in de verklaring die ondertekend is door partijvoorzitter Paul Somohardjo en Sapoen. Eerder heeft de NDP aangegeven niet met Somohardjo te willen samenwerken, maar praten met Sapoen geprefereerd wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May