Eenheid tussen Somohardjo en Sapoen hersteld
10 Jun 2015, 00:01
foto


De plooien binnen Pertjajah Luhur (PL) zijn gladgestreken. Partijvoorzitter Paul Somohardjo en ondervoorzitter Raymond Sapoen hebben dinsdag een gesprek met elkaar gehad, in het ziekenhuis. Sapoen ligt enige dagen in een ziekeninstelling en heeft bedrust nodig. Binnen de partij was Sapoen onderwerp van bespreking. Hij zou zijn benaderd door de Nationale Democratische Partij voor samenwerking.

Binnen de partij is er bemiddeld door toppers om de gelederen te sluiten. Partijvoorzitter Somohardjo om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de eenheid weer teruggekeerd is. De partij vindt het belangrijk dat er geen verdeeldheid ontstaat en dat gezamenlijk een besluit genomen wordt over de te volgen strategie.

Somohardjo deelt mee dat later op de dag een gezamenlijke verklaring zal worden uitgegeven. Binnen V7 is deze kwestie ook besproken. Coördinator Chan Santokhi zei aan journalisten dat aan de PL-voorzitter is gevraagd wat er gaande is. Hij moest opheldering brengen in de zaak. Santokhi zei niet te geloven dat Sapoen na een succesvolle politieke campagne over zou lopen naar de NDP. Ook NPS-voorzitter Gregrory Rusland waarschuwde voor allerlei ongeverifieerde berichten. Hij merkte net als Santokhi op dat de leiding van de partijen continu allerlei berichten krijgen, waarbij het vooral gaat om zaken die niet kloppen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May