Mannenkoor Maranatha houdt zondag open dag
06 Jun 2015, 12:08
foto
Het Mannenkoor Maranatha tijdens een optreden in Nederland. (Archieffoto)


Het Mannenkoor Maranatha houdt op zondag een open dag. Geïnteresseerden mogen meezingen in de verschillende koren die er aanwezig zullen zijn. De activiteit is de eerste in een reeks naar het jubileumjaar toe. Het is ook bedoeld om nieuwe zangers en zangeressen te rekruteren voor het koor. Mannenkoor Maranatha zal in 2016 zeventig jaar bestaan.

Het Mannenkoor Maranatha is op 2 juni 69 jaar geworden. “Wij zijn een van de oudste koren in Suriname”, merkt Stanley Anches, ondervoorzitter van Mannenkoor Maranatha op tegenover Starnieuws. “Dit is zowat het enige koor dat Suriname heeft vertegenwoordigd op internationale competities voor koorzang. Het koor bestond in zijn piek uit ruim tachtig zingende leden tijdens een optreden.” Het mannenkoor heeft vaker deelgenomen aan het internationaal korenfestival in Duitsland. De groep is altijd tot de top doorgedrongen deelt Anches mee. “In 1999 hadden wij de eerste plaats gehaald. In 2005 hebben wij voor het laatst deelgenomen. Wij waren op de derde plaats geëindigd.”

Het Mannenkoor Maranatha heeft te lijden onder vergrijzing van de leden en de afgenomen interesse in koorzang. De groep krijgt jaarlijks uitnodigingen uit het Caribisch gebied, Europa en Zuid-Amerika voor optredens. De verzoeken worden echter afgezegd. Het Mannenkoor Maranatha wil in 2018 wederom de internationale podia betreden deelt Anches mee. De open dag is ook bedoeld om nieuwe leden te werven voor zowel het vrouwen- als mannenkoor. “Een ieder mag komen meedoen” nodigt Anches de samenleving uit. “Mannen, vrouwen, jong en oud. Alles over zang zal de geïnteresseerden aangeleerd worden." De open dag wordt morgen gehouden aan de Kaliumweg, naast het Nationaal Archief.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May