Paramaribo begint met verwerking uitslag ressortraden
03 Jun 2015, 05:58
foto
De uitgebrachte stemmen worden in de computer verwerkt door het secretariaat van het hoofdstembureau Paramaribo. (Foto's: Leroy Troon)


Het hoofdstembureau Paramaribo is klaar met het hertellen van de 38 stembureaus, waar nadere controle nodig was. Voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Jerry Miranda, zegt aan Starnieuws dat vandaag gestart wordt met de verwerking van de stemmen op ressortraadsniveau.

De probleemgevallen zijn afgewerkt. Nu is het een kwestie van voorlezen van de processen-verbaal. De hertelling van de 38 stembureau heeft drie dagen in beslag genomen. De tweede en de derde dag is alles rustig verlopen. Politieke partijen hebben hun vertegenwoordigers in de Anthony Nesty Sporthal en hebben de telling bijgehouden.

De tussenstand is nog niet bekend. Miranda legt uit dat de gegevens ingevoerd worden in de computer. Tegelijkertijd zijn anderen ook bezig met de controle van wat er is ingevoerd. Cijfers worden door verschillende mensen gecontroleerd, waardoor er geen fouten gemaakt worden. Tot nu toe zijn verschillen op het niveau van De Nationale Assemblee minimaal gebleken. Dit wordt ook bevestigd door de vertegenwoordigers van de politieke partijen die dagelijks aan het turven zijn.

Miranda verwacht dat het tellen van de ressortraden en het verwerken van de stemmen deze week afgerond zullen worden. Hij legt uit dat het niet gaat om het verwerken van de stemmen alleen, maar er zijn nieuwe processen-verbaal gemaakt bij de hertelling. Die worden bekeken met wat er was. Door sommige stembureaus zijn de gegevens niet of gedeeltelijk ingevuld. Alles moet nauwgezet worden beschreven. Hij hoopt in het weekend of uiterlijk maandag alles achter de rug te hebben. "Wij bekijken alles secuur en er vindt controle plaats. Waar er twijfel was, is er opnieuw geteld", legt Miranda uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May