Zoekactie vermiste Hi-Jet helikopter levert nog niets op
03 Jun 2015, 02:22
foto
De zoekactie naar de vermiste Hi-Jet helikopter en de twee inzittenden.


Na bijkans negen dagen zoeken, is de vermiste Hi-Jet helikopter nog steeds niet terecht. In het toestel zaten de piloot Donovan van Embricqs en een Hi-Jet medewerker. Er wordt gezocht vanuit de lucht en via de grond. Er wordt gebruik gemaakt van helikopters, ATV’s, boten, vliegtuigen en ook woudlopers worden ingezet. Sinds 24 mei vanaf 20.00 uur 's avonds is de helikopter verdwenen. Tot nu toe is er geen spoor gevonden van de helikopter of de vermisten.

“Om deze actie te verscherpen, hebben wij adviezen en toepasselijke technologie van buitenlandse deskundigen gevraagd. De verwachting was dat er al reeds maandag informatie zou worden verschaft, maar van de Braziliaanse attaché hebben wij nog niets gehoord, we hopen vandaag iets te horen, zegt kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), aan Starnieuws.

“Soms hebben wij niet de apparatuur om dit soort acties te voeren”, zegt Slijngard op de vraag of Suriname ondeskundig is op dit gebied daar er buitenlands advies wordt gevraagd. Advies is altijd nodig, voegt hij er aan toe. Er wordt elke dag gezocht. “De hele dag zolang er licht is, zegt Slijngard. Het zoekgebied wordt steeds afgebakend. Er wordt nu gezocht in het gebied rond Witagron, Goliath en omgeving.
Het weer, de onbegaanbaarheid van het terrein, de logistieke problematiek in het achterland van Suriname, zijn allemaal zaken die de zoekactie bemoeilijken. Maar we zullen blijven zoeken totdat we resultaat hebben, zegt de NCCR-coördinator.

Fidesha Djemesi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May