Natio morgen met twintig spelers naar Nicaragua
02 Jun 2015, 13:03
foto


De nationale voetbalselectie vertrekt morgenochtend in alle vroegte via Aruba en Panama naar Nicaragua voor de WK-wedstrijd van aanstaande zondag in en tegen Nicaragua. De Surinaamse voetbalbond maakte zojuist de definitieve selectie bekend.

Landskampioen Inter Moengotapoe is met negen spelers het best vertegenwoordigd in de selectie. Walking Boyz Company levert vier spelers onder wie beoogd aanvoerder en spelverdeler Vangelino Sastromedjo. De internationals met de meeste ervaring zijn behalve Sastromedjo ook doelman Obrendo Huiswoud, middenvelder Gregory Pokie (beide Inter) en Transvaal-speler Ray Fränkel.

Bondcoach Dean Gorré neemt zes aanvallers mee naar Nicaragua. Behalve de twee topscorers uit de hoofdklasse Gregory Rigters (WBC, 20 goals) en Galgyto Talea (SV Notch, 17) heeft hij ook de beschikking over Stefano Rijssel (Inter), Giovanni Waal (WBC), Dimitrie Apai (W-Connection) en Evanie Esperance (Botopasie).

Een opvallende naam is verder de jonge, aanvallende middenvelder Roxey Fer, dit seizoen een van de smaakmakers bij Robinhood dat nog in de race is voor promotie naar de hoofdklasse. Apai is de enige international die in het buitenland onder contract staat. Hij komt dit seizoen in actie voor W-Connection, de kampioen van Trinidad & Tobago.
Naast Gorré zitten zondag assistent-coach Ervin Lee en keeperstrainer Jack Mangalie op de Surinaamse bank. De delegatie van in totaal 29 man staat onder leiding van SVB-secretaris Bernard Abia.

Diederik Samwel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May