Nieuwe kledinglijn voor nationale voetbalselecties
01 Jun 2015, 20:29
foto
Glynor Plet en Milano Koenders poseren in het nieuwe uit- en
thuistenue.


De nationale voetbalselecties gaan voortaan in een compleet nieuw tenue de velden op. Afgelopen zondag heeft een SVB-delegatie daarover in Amsterdam een samenwerkingscontract gesloten met kledingfabrikant Klupp Sportswear.

Voorzitter John Krishnadath en penningmeester Waldo Gobardhan namen de eerste exemplaren van de nieuwe kledinglijn in ontvangst. Beide officials waren in Nederland op doorreis vanuit Genève waar ze het FIFA-congres met de herverkieizing van president Sepp Blatter bijwoonden.

Krishnadath toont zich ingenomen met de nieuwe kledingsponsor. Volgens hem is de sponsordeal precies op het juiste moment tot stand gekomen. De nationale selectie treedt immers aanstaande zondag in Nicaragua aan voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Bovendien maakt de voetbalbond zich op voor het 95-jarig bestaan, later dit jaar.

De overeenkomst is tot stand gekomen door bemiddeling van de Stichting Soccer Development Suriname (SDS). De kledinglijn bestaat uit een uit- en thuistenue, trainingspak, reispak, warming up-shirt en reistas.
SDS-oprichters Steven Dijksteel en Ara Heuvel zijn enthousiast over de eerste bijdrage van hun stichting: ‘Het is voor ons een mooie opmaat naar de verdere activiteiten die we willen ondernemen om het Surinaamse voetbal te professionaliseren. We zijn van plan om binnenkort ook clubs te ondersteunen’, zegt Dijksteel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May