Winston Lackin: NDP geen voorstander van herverkiezing
31 May 2015, 17:20
foto
Winston Lackin, woordvoerder van de NDP, volgt de telling van stembureau 16. (Foto: Leroy Troon)


NDP-woordvoerder Winston Lackin zegt dat de Nationale Democratische Partij (NDP) geen voorstander is van herverkiezingen kiesdistrict 1, Paramaribo. Hij zegt dat het er bij hen ging om de ongeregeldheden die zij hadden geconstateerd. "En nu al blijkt dat er verschillen zijn. Op sommige bureaus zelfs 20 stemmen."

Hij wijst erop dat de NDP om hertelling van 21 stembureaus heeft gevraagd. Als er volgens hem meer worden geteld, is dat het besluit van het hoofdstembureau Paramaribo. Hij vindt een herverkiezing in Paramaribo niet nodig, omdat volgens hem de onvolkomenheden na de verkiezingen hebben plaatsgevonden. De fouten zijn gemaakt bij het tellen, bij de processen-verbaal, zegt hij. Het kan volgens Lackin hebben gelegen aan vermoeidheid van het personeel.

Als de protesterende politieke leiders een volledige hertelling willen, zou dat volgens Lackin alleen mogelijk zijn als ze met steekhoudende argumenten komen. Hij benadrukt dat er geen fouten tijdens de verkiezingen zelf zijn gemaakt, "maar bij de telling."

Starnieuws heeft de uitslagen van de hertelling van vier stembureaus. Daaruit blijkt een miniem verschil van 1 stem bij 3 van deze stembureaus. Bij kiesbureau 5 is hetzelfde aantal geteld als bij de eerste telling, 267 voor V7 en 163 voor NDP. Bij stembureaus 2, 10 en 17 is er een verschil van 1 stem. Bij de eerste telling bij stembureau 2 had V7 199 stemmen en NDP 182. Na hertelling is het resultaat 198 voor V7 en 183 voor NDP. Bij stembureau 10 is het resultaat na hertelling 192 voor V7 en 191 voor NDP, dat is 1 minder voor V7 en 1 meer voor NDP dan bij de eerste telling. V7 heeft op stembureau 17 bij de hertelling 265 stemmen en NDP 180; voor beide partijen is dat 1 minder.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May