Stemmen Welgelegen moeten nog verwerkt worden
31 May 2015, 00:01
foto
De stemkisten werden zaterdag afgebakend. Er was ook extra beveiliging in de Anthony Nesty Sporthal (Foto: Leroy Troon)


Het hoofdstembureau Paramaribo heeft tot ongeveer half elf zaterdagavond de uitgebrachte stemmen verwerkt. Zondagmorgen om 10.00 uur wordt doorgegaan met de telling. Dan is ressort Welgelegen aan de beurt.

De voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Jerry Miranda, heeft besloten om 21 stembureaus waar de NDP bezwaren aangetekend heeft, om 12.00 uur opnieuw te tellen. Bij deze hertelling moet ook stembureaupersoneel aanwezig zijn. De hertelling vindt door de voorzitter of diens vervanger plaats.

V7 heeft protest aangetekend tegen de gang van zaken en heeft eveneens een brief geschreven naar Miranda. Daarin wordt gevraagd om ontvangen te worden voor het bespreken van de verder te ondernemen stappen. V7 vindt het vreemd dat de NDP ineens protest aantekent. Er wordt om hertelling gevraagd, terwijl op ressortniveau de stemmen niet verwerkt zijn. Een deel van de twintig stembureaus is op het niveau van De Nationale Assemblee verwerkt. De NDP zegt sterkte aanwijzingen te hebben dat er malversaties zijn gepleegd. De paarse partij verwacht meer stemmen en zetels op basis van informatie van de veldwerkers.

Sinds de verwerking van de stemmen donderdag is begonnen, zijn vertegenwoordigers van diverse politieke partijen ter plekke. Zij volgen de verwerking van de stemmen op de voet. Enkele stemkisten moesten open worden gemaakt, waar fouten geconstateerd zijn. Dit gebeurde in bijzijn van vertegenwoordigers van het betreffende stembureau, het Onafhankelijk Kiesbureau, het Centraal Hoofdstembureau en de politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May