VHP hekelt 'omkoping' kiezers door Brunswijk
31 May 2015, 00:53
foto
Video beeld waar te zien is dat ABOP-leider Ronnie Brunswijk biljetten van SRD 50 verdeelt.


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) spreekt haar afschuw uit over een video die via social media wordt verspreid. In de video is te zien hoe ABOP-leider, Ronnie Brunswijk, geld verdeelt onder de kiezers.

De Alternatieve Combinatie, waarvan ABOP de aanvoerder is, heeft tijdens de verkiezingen 5 zetels behaald. Kort na de verkiezingen heeft Brunswijk een bijeenkomst georganiseerd om eenieder te bedanken die zijn bijdrage heeft geleverd bij het behalen van dit resultaat.

Op de video is te zien hoe de kiezers elk een biljet van SRD 50 krijgen. VHP verneemt dat Brunswijk meer dan SRD 100.000 heeft verdeeld onder de kiezers. Volgens de VHP heeft ook de paarse partij zich schuldig gemaakt aan 'omkopingspraktijken'. “In het Indiaanse dorp Kwamalasamutu heeft de paarse leider ook flink gestrooid met geld om in de gunst te komen van de kiezers. Er zijn bedragen genoemd van SRD 350 tot 500,” schrijft de VHP.

Zij zegt zich niet te kunnen voorstellen dat bepaalde leiders zo diep gezonken zijn dat ze SRD 50 tot SRD 350 betalen in ruil voor een stem. “Dit is niet de volkswil maar omkoperij. Omkoping van kiezers is een zeer verwerpelijke daad.” De oranje partij protesteert met klem tegen deze handelwijze van politieke leiders. “Omkopingspraktijken zijn volstrekt ongeoorloofd. Ze werpen een smet op de democratische verkiezingen en het functioneren van de democratie.”

De ABOP om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het geld verdeeld is op 27 mei in het Ronnie Brunswijk stadion. Het ging om een bijeenkomst van de structuren van de partij. De mensen hebben gewerkt op een stembureau op 25 mei en daarvoor zijn ze betaald. Dit heeft volgens de ABOP niks te maken met omkoping.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May