William Waidoe geeft zetel niet terug
31 May 2015, 06:07
foto
William Waidoe, V7 kandidaat in Nickerie.


William Waidoe die na Harriet Ramdien de meeste stemmen in kiesdistrict 3 Nickerie heeft gehaald, is niet van plan zijn zetel terug te geven. De nieuw gekozen kandidaat voor het parlement zegt dat hij nimmer heeft gezegd dat hij op voorkeursstemmen binnen moest komen. “Ik ben op eigen kracht binnengekomen en de Nickerianen hebben het vertrouwen in mij,” zegt Waidoe aan Starnieuws.

Tijdens een vergadering te Solom in Nickerie had Waidoe gesteld dat als hij de meerderheid aan stemmen niet zal halen en niet op eigen kracht zou binnenkomen, hij zijn zetel zou teruggeven. “Over voorkeurstemmen heb ik het niet gehad. Bovendien is niemand in Nickerie op voorkeur gekozen.” Hij benadrukt dat hij zelfs 436 stemmen meer heeft gehaald dan de lijsttrekker van de NDP, Rashied Doekhie. “Ik ben niet gekozen met stemmen van andere partijgenoten.” Een video gemaakt door SBS over Waidoe wordt via de (social) media vertoond.

Waidoe die op nummer 2 stond op de lijst van V7 heeft bij de verkiezingen van maandag 3.038 kiezers achter zich weten te krijgen. “Ik heb meer stemmen dan elk lid van de tegenpartij behaald. Dat er nu overal een video circuleert en dat de tegenpartij stelt dat ik mijn zetel moet teruggeven, is belachelijk.” Als nieuwkomer vindt hij het een prestatie dat hij zonder bereidverklaringen en geld te verdelen, met zoveel stemmen is gekozen. Hij vindt dat de tegenpartij op social media bezig is spijkers op laag water te zoeken en probeert hem negatief te belichten.

V7 heeft drie van de vijf zetels in Nickerie bemachtigd. Harriet Ramdien die met 3.342 de meeste stemmen heeft, is echter niet gekozen omdat ze als nummer 4 op de lijst stond. Behalve Waidoe zijn gekozen, lijsttrekker Djoties Jaggernath met 2.613 stemmen en Jitendra Kalloe met 1.193. Voor de NDP zijn gekozen Rashied Doekhie met 2.602 stemmen en Guiliano Snip met 1.502. Hanisha Jairam van de NDP heeft 2.052 stemmen, maar is niet gekozen omdat ze lager op de lijst is geplaatst.


Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May