Aardverschuiving Colombia eist minstens 62 levens
19 May 2015, 10:19
foto
Vanuit de lucht is de verwoesting van de landverschuiving duidelijk te zien. (Beeld: BBC)


Reddingswerkers in de Colombiaanse stad Salgar zijn op zoek naar slachtoffers van een dodelijke aardverschuiving. Tot nu toe zijn 62 lichamen geborgen. Zware regenval had als gevolg dat de rivier Liboriana uit haar voegen is gebarsten en de aardverschuiving heeft veroorzaakt.

De omgeving van Santa Margarita is bijna volledig weggevaagd. De meeste huizen waren slecht gebouwd en bevonden zich in de buurt van de rivier. Ze vormden een hoog risico. De aardverschuiving heeft maandag in de vroege ochtenduren plaatsgevonden toen de meeste bewoners sliepen. De aardverschuiving scheurde door het gebied na een periode van zware regen.

De inwoners zijn al begonnen de modder uit hun huizen op te ruimen. Er was geen voorafgaande waarschuwing. De zware regens begonnen zondagavond en veroorzaakten overstromingen in de heuvels boven de stad. Het puin en de modder stortte van de heuvel, heeft auto’s bedolven en woningen weggevaagd.

President Juan Manuel Santos is naar het gebied afgereisd. De autoriteiten weten nog niet hoeveel mensen er worden vermist. Het staatshoofd heeft een noodtoestand uitgeroepen en heeft beloofd de huizen te herbouwen.

Het reddingswerk dat in de avond was geschorst is vanmorgen hervat. Meer dan de helft van de 62 lichamen die tot nu toe zijn gevonden, zijn gestuurd naar de provinciale hoofdstad Medellin voor identificatie. De verwachting is dat het aantal doden zal stijgen. Er zijn zo’n 1.000 mensen geëvacueerd uit nabijgelegen schuilplaatsen. In het gebied wordt de komende dagen meer regen verwacht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May