Geen 'sorry' voor minister Alice Amafo
19 May 2015, 00:01
foto
President Desi Bouterse zondagavond tijdens een NDP-vergadering te Brownsweg. (Foto: Edward Troon)


Een 'sorry' is uitgebleven voor alles wat minister Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) van president Desi Bouterse aan haar hoofd geslingerd heeft gekregen. Zij zou de SRD 32 miljoen voor andere doeleinden hebben gebruikt. Er is selectief Algemene Kinderbijslag uitbetaald als een actie tegen de NDP. In een persbericht van het kabinet van de president staat dat de minister op basis van cijfers heeft laten zien dat 85% van de kinderbijslag, ook in het binnenland, is uitbetaald.

Bouterse deed de gewraakte uitspraken op een vergadering van de NDP te Brownsweg, zondagavond. Hij deelde zijn gehoor mee dat hij de minister zal confronteren maandag met deze kwestie.
Minister Amafo zei op een persconferentie dat zij niks verkeerds heeft gedaan. Zij ontkrachtte dat er SRD 32 miljoen is gestort op de werkrekening van het ministerie. Er is ook niet voor de tweede keer geld gestort door minister Andy Rusland van Financiën, omdat de middelen voor andere doeleinden zijn gebruikt.

De veelheid en de ernst van de klachten heeft gemaakt dat de president maandag een spoedberaad had met minister Amafo. Dit vond plaats in aanwezigheid van vicepresident Robert Ameerali, minister Rusland, ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk en deskundigen van Sociale Zaken. Amafo heeft uitleg gegeven over de stand van zaken. Tijdens het beraad zijn telefonische gesprekken gevoerd met enkele kapiteins en andere belanghebbenden uit het Boven-Surinamegebied. Dit heeft klaarheid in deze aangelegenheid gebracht. In de resterende gebieden waar er nog geen kinderbijslag is betaald, zal er met vereende krachten worden gewerkt.


U kunt het persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif Persbericht_Kabinet_President_ma_18_mei_2015.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May