Politie zal op 25 mei landelijk goed zichtbaar zijn
19 May 2015, 02:16
foto
Politiecommissaris Ruben Peiter, geflankeerd door woordvoerder Humphrey Naarden (links) en hoofdinspecteur Alfons Molly. (Foto: Raoul Lith)


Op 25 mei zullen er 1200 politieambtenaren en een ordedienst van 1500 personen op de been zijn. Alleen al bij de 623 stembureaus landelijk, zullen er 700 agenten aanwezig zijn. De overige 500 zijn verdeeld over de verschillende diensten, waaronder de surveillance, observatie, het arrestatieteam, de mobiele eenheid en het regionale bijstandsteam. Deze mededeling deed politiecommissaris Ruben Peiter, die ook de voorzitter is van de ‘Werkgroep KPS Veiligheid Verkiezing 2015’ .

Peiter geeft aan dat er op de dag van de verkiezing ook een speciale ‘ordedienst’ aanwezig is. Hiervoor zijn er 1500 personen aangetrokken. Na een training gevolgd te hebben, worden zij beëdigd. Deze leden van de ordedienst zijn voor één dag buitengewoon agent van politie. Op elk stembureau zullen twee leden van de ordedienst een politieagent assisteren.

Volgens Peiter zijn er genoeg politieambtenaren aanwezig. “Dus we gaan een overmacht hebben aan politieagenten op straat. We gaan preventief te werk, we gaan die druk buiten hebben zodat de politie minder werk heeft op het bureau”. Peiter stelt dat er goed is gecommuniceerd met de politie medewerkers. Hij geeft aan dat zij weten waar zij aan toe zijn.

De organisatie zit nu in de fase waarbij de politiefunctionaris wordt gekoppeld aan een stembureauvoorzitter. “Als we de koppeling in een vroeg stadium doen, weten onze medewerkers wie hun voorzitter is. Ze kunnen vroegtijdig afspraken maken zodat ze bij het commissariaat op de dag van de stemming een goed verloop hebben”, zegt Peiter.

Peiter geeft aan dat ook het politiepersoneel extra getraind wordt. De agenten hebben een opfristraining gehad in klantvriendelijkheid, flexibiliteit, professionalisme, hulpvaardigheid en hoe attent en begripvol te zijn.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May