Rode kaart voor Limburg waterprobleem Commewijne
18 May 2015, 07:54
foto


De heer Limburg heeft als eindverantwoordelijke van Info Act gereageerd op mijn artikel inzake het grote waterprobleem van Commewijne. Hij stelt dat Info Act “de gemeenschap zo breed mogelijk moet informeren over het beleid van de president”. Dat was ook precies mijn punt, want dat betekent dat Info Act de bevolking van Commewijne moet uitleggen waarom maar bij 14% van hen de hele dag water uit de kraan komt? Dat doet hij niet, maar pikt precies één persoon uit in een poging om die te schande te zetten. Dat heeft niets te maken met informatie over het beleid.

In zijn reactie bevestigt Limburg openlijk dat hij er op uit was om Girjasing als politieke tegenstander te pakken, al heeft hij dat misschien zelf niet door. Dat was precies wat ik betoogde. Ik denk niet dat bij alle normale controlewerkzaamheden van de Dienst Watervoorziening de camera's van Info Act aanwezig zijn, maar waarom wel bij het DNA lid die het waterprobleem van Commewijne aankaart? Hij moet de Dienst Watervoorziening filmen wanneer die de waterleiding gaat aanleggen voor de bevolking van de pandit Tilakdharieweg naar Alkmaar. Dan toont hij wat het beleid van de regering is.

Bij Limburg en Oosterling gaat het niet om de mensen zonder water in Commewijne, maar om een bewuste politieke actie tegen een DNA lid dat kritiek levert. Dat geeft een totaal verkeerd signaal af. Men speelt op de man in plaats van op de bal en dat is de essentie van mijn artikel geweest. Van een perschef en overheidsdienst zou je wat anders verwachten. Maar ja de perschef heeft niet eens door dat Girjasing echt gekozen is als DNA-lid (hij schrijft immers ‘de zich volkvertegenwoordiger noemende Girjasing’). Verder noemt hij hem een ‘malloot’ (een gek) en mij ‘van nul en generlei waarde waarde’.

Limburg begint zijn reactie als officiële perschef, maar eindigt als Limbo van Bakana Tori, want hij vergeet de minimale beschavingsnormen naar een DNA-lid en naar mij toe in acht te nemen. Dat levert elke perschef in het vak een rode kaart op. Ik zal daarom maar niet op vele andere punten in de reactie van Limburg c.q. Limbo ingaan. Dus laat ik het verder maar aan de lezer over en aan de vele kiezers in Commewijne die na 5 jaar nog steeds geen water hebben.

Marten Schalkwijk
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May