Bond verscherpt acties op vliegveld Zorg en Hoop
17 May 2015, 20:36
foto


De vakbondsacties zullen maandag vanuit vliegveld Zorg en Hoop worden verscherpt. De medewerkers op de verschillende vliegvelden hebben specifieke instructies. De afgelopen week heeft de Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL) een soft-actieplan in werking gebracht. De leiding van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is volgens de vakbond nog niet overtuigd van de ernst van de situatie. Daarom is fase twee in werking gesteld.

De bond, die aangesloten is bij de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL), deelt mee dat de mogelijke nadelige gevolgen van de verscherping van de vakbondsacties voor rekening van TCT zijn. "De minister moet de volle verantwoordelijkheid dragen van het nalaten en gefrommel vanuit topfunctionarissen van zijn ministerie", zegt de COL.
Medewerkers van Luchtvaartterreinen (LVT) en bepaalde werkeenheden van de Luchtvaartdienst (LVD) zijn vanaf woensdag weer in actie gegaan om een goede uitvoering van een akkoord van juli 2013 af te dwingen.

Met uitzondering van uniforme kleding en garantie voor goed vervoer zijn weinig punten gerealiseerd, zegt de bond. Inspanningen vanuit de president zijn vooralsnog vruchteloos gebleken. Onder auspiciën van de presidentiële commissie zijn wederom afspraken gemaakt met een topafvaardiging van TCT, waarbij nu ook aanwezig was minister Falisi Pinas. Bij herhaling laat het ministerie volgens de bond na om de afspraken correct uit te voeren. Zaken zouden bewust verkeerd gepresenteerd, voorbereid en vertraagd worden. Het gaat om verzelfstandiging, criteria intake sollicitanten, achterstallige rechtspositie (arbitraire benoemingen/ bevorderingen, bedenkelijke invulling van posities en indienstneming), adequaat beheer en bezetting op de vliegvelden.

WOL-voorzitter Hugo Blanker zegt zich bewust te zijn van de actuele maatschappelijke situatie met het oog op de verkiezingen. "Daarom juist moeten wij nu pressen om de meest urgente punten te realiseren. De actieve politici bij TCT moeten zich nu eindelijk concentreren om de rechtspositie van onze leden te verbeteren. Wij zijn mogelijk bereid om de verdere afwikkelingen van andere punten te laten wachten. Nu even alle concentratie voor de verbetering van de rechtspositie", benadrukt Blanker. Deze situatie moet volgens hem op conto van de minister van TCT worden geschreven, omdat de presidentiële commissie klaar staat als het ministerie hulp nodig heeft. Andere belanghebbenden moeten volgens de vakbondsleider verhaal halen bij TCT.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May